CC, CE EN FCC-CERTIFICERING EN KEURING
CC, CE EN FCC keuring aanvragen
ELEKTRONICA PRODUCTEN KEUREN
Waterdicht. Brandwerend. Interferentie met andere apparaten. Deze aspecten zijn essentieel bij het ontwikkelen van elektronische en elektrische producten. Ze hebben namelijk direct invloed op de veiligheid van de consument. Daarom moeten elektronische en elektrische producten aan regionale veiligheidsnormen voldoen. Wordt een product dat niet aan de veiligheidsnormen voldoet op de markt gebracht, dan is er sprake van een economisch delict. Met boetes en het terugroepen van het product als gevolg. Het is daarom noodzakelijk om producten aan de veiligheidsnormen te toetsen en te certificeren. Omdat de veiligheidsnormen per toepassing en markt verschillen, brengen ze een uitdaging met zich mee. Onze kennis van de CC, CE en FCC certificering stelt ons in staat om de specifieke veiligheidsnormen te onderzoeken, het product te laten toetsen en certificeren. Daarmee voorkomen wij financiële en aansprakelijkheidsrisico’s.
CC, CE EN FCC VEILIGHEIDSNORMEN
Bij het ontwikkelen van elektrische en elektronische producten brengen veiligheidsnormen uitdagingen met zich mee. Afhankelijk van de toepassing en de markt moeten apparaten aan verschillende veiligheidsnormen voldoen. Te denken valt aan bescherming tegen oververhitting, magnetische stralen, water en stof. De veiligheidsnormen verschillen per regio. Zo moeten apparaten binnen de Europese markt voldoen aan de CE (Conformité Européenne) veiligheidsnormen. En binnen de Amerikaanse markt aan de FCC (Federal Communications Commission). Hoewel deze keuringen de veiligheid en elektrische compatibiliteit behandelen, kennen ze verschillende testprocedures en specifieke veiligheidsnormen. Zo mag een product dat aan de CE normen voldoet in Europa worden verkocht. Maar een product dat enkel aan de FCC normen voldoet niet. En om aan te tonen dat het product veilig gevoelige informatie verwerkt, is een CC certificaat vereist. GET begrijpt de samenhang en verschillen tussen de veiligheidsnormen. Deze kennis stelt ons in staat om het volledige keuringstraject te verzorgen; van het vaststellen van de veiligheidsnormen tot en met het verkrijgen van het certificaat.
ONAFHANKELIJK KEUREN EN CERTIFICEREN
Het keuren en certificeren van elektrische en elektronische producten is een complex proces. Het vereist kennis van elektronica, software en industrial engineering. De elektronische componenten en gebruikte materialen moeten aan verschillende veiligheidsnormen worden getoetst. GET richt zich daarom op het analyseren van de elektronica, software, ontwerp- en toepassing van het product. Te denken valt aan isolatie, chip- en printplaat, stroomvoorziening en verbinding. Op basis hiervan stellen wij de functionele specificaties en veiligheidsnormen vast. Identificeren en lossen compliance problemen op om aan de veiligheidsnormen te voldoen. Vervolgens stellen wij het technisch dossier samen en laten het product door keuringsinstanties zoals Dekra, Kiwa, Dare of TUV aan de veiligheidsnormen toetsen. Na de toets ontvangen wij de resultaten en het conformiteitscertificaat. Daarmee garandeert GET de veiligheid van het product en vermindert aansprakelijkheidsrisico’s. Voor u betekent dit een gegarandeerde succesvolle lancering van uw product in de Europese en Amerikaanse markt.
EXPERTISE DOOR BEWEZEN RESULTAAT
Onze passie voor elektronica en software in combinatie met 30 jaar ervaring met het ontwikkelen en certificeren van embedded systemen binnen de militaire, medische, industriële en consumentenmarkt, maakt GET dé go-to specialist. Onze end-to-end ontwikkeling, gecombineerd met onze diepgaande kennis van draadloze communicatietechnologie, industrial engineering, CC, CE en FCC veiligheidsnormen, stelt ons in staat om de ontwerp- en functionaliteit van producten te begrijpen, non compliance risico’s te identificeren en elimineren. Daarmee voorkomt GET financiële en aansprakelijkheidsrisico’s. Neem voor een kennismaking en referenties contact met ons op.
- 30 jaar ervaring
- Ontwikkeling tegen kostprijs
- Ontwikkeling van eigen hardware
- IP-rechten blijven bij u
- Ontwikkeling van eigen firmware
- Verminderde projectrisico’s
- Productie in Nederland
- Lage investeringskosten